Los profesionales catalanes reclaman una TV3 “competitiva” en la lectura de un manifiesto

- Publicidad -

El sector audiovisual se ha unido esta mañana para presentar una Manifiesto consensuado en el cual se reclama más inversión y la revisión del modelo de Televisión Pública de Cataluña. Las entidades convocantes han estado representadas por Àlex Casanovas, por la Associació d’Actors I Directors Professionals de Catalunya; Isona Passola, por la Acadèmia del Cinema Català; Arturo Méndiz, por la Associació de la Indústria del Curtmetratge; Laura Mañà, por CIMA Catalunya (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals); Jordi Mendieta, por el Clúster de l’Audiovisual de Catalunya; Heidi Quint, por el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya; Roser Mercadé, por el Comitè de Empresa de TVC; Albert Plans, por Guionistes Associats de Catalunya; Joel Joan, por el PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya); Raimon Masllorens por PROA (Productors Audiovisuals Federats); y Tània Balló, por Unión de Cineastas.

Raimon Masllorens ha abierto el acto haciendo una reflexión sobre la situación “límite” en la cual se encuentra la televisión pública y el sector audiovisual catalán a causa de la reducción de ingresos publicitarios y los recortes de los presupuestos públicos. Álex Casanovas, por su parte, ha sido el encargado de leer el manifiesto en un acto multitudinario apoyado por gran parte de las personalidades más relevantes del sector.

El sector reclama la revisión del modelo de gestión de CCMA, con el fin de optimizar recursos y de establecer un Plan Estratégico de futuro que garantice la competitividad de la televisión al margen del gobierno y los partidos políticos. También pide urgentemente más inversión orientada a los contenidos con el objetivo de recuperar el liderazgo que TVC ha ido perdiendo de forma progresiva en los últimos años.

-Publicidad-

El manifiesto (en catalán) es el siguiente:

MÉS TV3!

Manifest per salvar la televisió pública i l’audiovisual català

Els sota signants d’aquest manifest creiem que la nostra televisió ha arribat a un punt límit, com a conseqüència de la reducció d’ingressos publicitaris i les constants retallades dels pressupostos públics. Un punt límit on seguir resistint és ja totalment impossible: TV3 no està en condicions de seguir mantenint la seva oferta. I, molt menys, de seguir sent competitiva.

El sector audiovisual, estratègic en qualsevol país, no es pot permetre seguir perdent llocs de treball, tant en el sector públic com en el privat, ni seguir disminuint les seves estructures per produir en unes condicions molt inferiors respecte a les indústries audiovisuals del nostre voltant. No es pot permetre desaprofitar les noves generacions de professionals formats a les universitats i a les escoles audiovisuals. La situació és tan greu i alarmant que es corre el risc de perdre en poc temps tot el que ha costat anys d’aixecar. I, en un futur immediat, el sector també corre el risc de desaparèixer.

La progressiva fragmentació de l’oferta, el canvi en els models de consum audiovisual, l’aparició de nous canals i noves plataformes de continguts, la disminució de l’oferta i del consum de l’audiovisual en català, entre d’altres fenòmens actuals, condiciona el nostre panorama present i futur.

Si no intervenim de manera urgent i ferma, TV3 passarà a ser una televisió prescindible, i l’audiovisual català, de ser un sector estratègic a ser un sector subsidiari i irrellevant. Quin serà el cost que tot això tindrà per al nostre país? Com podem entendre la cultura, la llengua i la realitat catalana sense una CCMA i un sector audiovisual potents? Per tot això, diem: Més TV3! Perquè sense el paper de motor de la televisió pública, pedra angular de l’audiovisual català, el nostre país té menys futur.

Davant d’aquesta situació d’extrema gravetat i del risc de desaparició i minimització del sector audiovisual:

– Reclamem un pla estratègic de futur i un model per a la CCMA que pugui competir amb èxit en el nou entorn i que pugui complir amb el seu objectiu de ser el motor del sector audiovisual català.

– Reclamem un model de governança i de gestió professional a la CCMA, que permeti organitzar millor els recursos, que prioritzi la producció de continguts i que estigui deslligada dels condicionants del Govern i dels partits polítics en la presa de decisions.

– Reclamem urgentment al Parlament i al Govern més inversió orientada als continguts per a la TVC i per al sector audiovisual amb l’objectiu d’aspirar de nou, no només al lideratge de TV3 i al de la indústria dins l’àmbit espanyol i mundial, sinó per donar resposta a les noves demandes de consum audiovisual que fa la ciutadania.

Entitats signants:

Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya

Acadèmia del Cinema Català

Associació de la Indústria del Curtmetratge

CIMA Catalunya (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals)

Clúster de l’Audiovisual de Catalunya

Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya

Comitè d’Empresa de TVC

GAC (Guionistes Associats de Catalunya)

PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya)

PROA (Productors Audiovisuals Federats) Unión de Cineastas

Entitats que donen suport:

CPAC (Col·legi Professional de l’audiovisual de Catalunya)

Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya

Universitat Ramon Llull

Universitat Pompeu Fabra

-Publicidad-

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.